Perník s višňovo-orechovou polevou

Autor: Peter Končal | 31.10.2014 o 15:15 | Karma článku: 8,23 | Prečítané:  2740x

Recept na klasický domáci perník "okorenený" veľmi chutnou kombináciou orechov a višní.

V nasledujúcich riadkoch opisujem (foto)recept na klasický perník, ktorí poznajú viacerí z vás, doplnený o veľmi chutnú a výraznú kombináciu orechov a višní na jeho vrchu. Nechajte sa inšpirovať, istotne vám bude chutiť.

Na prípravu potrebujeme:

  • 300 g práškového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 2 celé vajcia
  • 3/4 až 1 lyžicu kakaa
  • 1 lyžica škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 lyžice lekváru (čím kyslejší tým chutnejší, nemusí byť višňový)
  • 2 kypriace prášky do pečiva (pravdepodobne sa časom zmenilo ich zloženie keďže 1 už nedokáže dostatočne zdvihnúť perník)
  • 1 dcl oleja
  • 1/2 l mlieka (pridávame postupne)
  • perníkové korenie
  • 4 hrste orechov
  • višňový lekvár
  • Hera + múka (namastenie plechu na pečenie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Vracajú sa deväťdesiate roky a prečo sa Danko drží ruskej letky

Akcia proti Kiskovi je porovnateľná len s únosom mladého Kováča.

DOMOV

Šéf protikorupčného úradu Kovařík: Politikov treba vyšetrovať citlivo

Policajti pri citlivých kauzách nemôžu zisťovať všetko, musia brať ohľad aj na česť politika, tvrdí Ficov šéf boja proti korupcii Peter Kovařík.

PRIMÁR

Keď mejkap podráždi. Problémy, ktoré vyvoláva kozmetika

Vyberte si kozmetiku, ktorá nepoškodí pleť.


Už ste čítali?