Perník s višňovo-orechovou polevou

Autor: Peter Končal | 31.10.2014 o 15:15 | Karma článku: 6,63 | Prečítané:  2677x

Recept na klasický domáci perník "okorenený" veľmi chutnou kombináciou orechov a višní.

V nasledujúcich riadkoch opisujem (foto)recept na klasický perník, ktorí poznajú viacerí z vás, doplnený o veľmi chutnú a výraznú kombináciu orechov a višní na jeho vrchu. Nechajte sa inšpirovať, istotne vám bude chutiť.

Na prípravu potrebujeme:

  • 300 g práškového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 2 celé vajcia
  • 3/4 až 1 lyžicu kakaa
  • 1 lyžica škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 lyžice lekváru (čím kyslejší tým chutnejší, nemusí byť višňový)
  • 2 kypriace prášky do pečiva (pravdepodobne sa časom zmenilo ich zloženie keďže 1 už nedokáže dostatočne zdvihnúť perník)
  • 1 dcl oleja
  • 1/2 l mlieka (pridávame postupne)
  • perníkové korenie
  • 4 hrste orechov
  • višňový lekvár
  • Hera + múka (namastenie plechu na pečenie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Sagan nasadil v závere skvelý šprint a dosiahol prvé víťazstvo v roku

Slovák vyhral druhú klasiku sezóny. Na Kuurne - Brusel - Kuurne uspel v šprinte päťčlenného úniku.

PLUS

Ako prvá žena pred takmer sedemsto rokmi prežila cisársky rez

Českí vedci prišli s novým objavom.

EKONOMIKA

Osem zmien v hypotékach, ktoré odštartujú od marca

Ľudí čaká viac dokladovania a prísnejšie posudzovanie.


Už ste čítali?